Työkäyttäytymisen analyysi voi auttaa ymmärtämään itseä ja muita

04.12.2019

Työtavoista kertova Thomas-analyysi sopii monenlaisille työpaikoille. Autopeltityö Koivumäellä suorastaan yllätyttiin siitä, miten paljon analyysi kertoi.

Kirkas valo loistaa Autopeltityö Koivumäen ikkunoista harmaaseen aamuun. Tero Koivumäki, Hannu Niemi, Jari Peltokangas ja Au Kwun Ng ovat jo työn touhussa.

Muut valmistelevat autonosia, kun Peltokangas vetää maalaustamineet päälle ja painelee eristettyyn tilaan maaleineen. Miesten yhteistyö näyttää saumattomalta. Eikä ihme, sillä työtä on tehty yhdessä kauan. Esimerkiksi Niemi ja Peltokangas ovat olleet työkavereita jo lähes kaksi vuosikymmentä.

– Työnteko on hioutunut sillä lailla hyväksi, että paikoitellen se on jo ajatusten lukua, Niemi naurahtaa.

Jari Peltokangas punnitsee maalien määrät tarkasti.

Käyttäytymisen analyysi kertoi yllättävän paljon

Kahvihuoneen seinälle on ripustettu kaavioita, jotka kuvaavat työporukan käyttäytymispiirteitä. Yrityksessä on tehty Thomas-analyysi osana Hyvä, parempi, tuottava! -projektia.

Analyysi on työpsykologisten teorioiden avulla kehitetty käytännön apuväline työkäyttäytymisen erilaisuuden kuvaamiseen. Analyysi auttaa ymmärtämään, millaiset tekijät ohjaavat sisäistä motivaatiota, mikä on oma kommunikointityyli ja luontainen lähestymistapa vuorovaikutustilanteissa.

– Sehän oli suorastaan pelottavaa: ensin kysellään kysymyksiä, ja niistä saadaan niin paljon tietoa! Kyllä tuloksissa tuntui olevan perää, Niemi kuvailee.

Tero Koivumäki ja Hannu Niemi tutustuivat 90-luvulla työskennellessään samassa työpaikassa.

Thomasin henkilökohtaisen profiilin analyysi kuvaa neljää käyttäytymiseen liittyvää ominaisuutta. Jokaiseen ominaisuuteen liittyy tyypillinen tapa toimia. Ominaisuudet syntyvät henkilöiden erilaisista tarpeista ja johtavat totuttuihin käyttäytymismalleihin ja luovat tyypillisen toimintatavan.

Thomas-ryhmäanalyysilla voidaan analysoida työyhteisön toimintatapoja ja siten ymmärtää paremmin erilaisten ihmisten luontaiset tavata toimia erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Ei ole hyviä tai huonoja tuloksia, tulokset ovat vain erilaisia.

Projekti on tuonut uutta tietoa

Autopeltityö Koivumäellä tehtiin hyvinvointiprojektissa myös Firstbeat -hyvinvointimittaus. Koska työ on fyysistä, hyvän kunnon ja yöunien merkitys korostuu hyvinvoinnissa.

– Suurin haaste on ikä. Aina tuntuu kolottavan jostain, Jari Peltokangas tuumii.

Työporukan kokemus Hyvä, parempi, tuottava! -projektista on ollut positiivinen. He kertovat saaneensa projektissa uutta tietoa.

– On mukava tietää, missä oikeasti mennään, muutenhan sitä tekee asioita ihan fiilispohjalta, Hannu Niemi kiteyttää.

Onko teidän työpaikalla yhteistyö ajatusten lukua vai haluaisitko tutustua ryhmädynamiikkaanne paremmin? Hyvä, parempi, tuottava! -projektissa syvennytään erilaisiin työnteon tapoihin ja muihin työhyvinvoinnin teemoihin. Katso lisää!

Kirjoittajat: Eeva Pentikäinen ja Outi Konsell

Lähde: Thomas international