Työhyvinvoinnin projekti toi uutta intoa fyysisen kunnon kehittämiseen

12.12.2019
Kuva/Hansdotter/Ville Laihonen

Firstbeat-mittaus sai hankkimaan personal trainerin ja Thomas-analyysia odotetaan innolla. Markkinointiviestintätoimisto Hansdotterilla työhyvinvointia kehitetään aktiivisesti, ja Hyvä, parempi, tuottava! -projekti tarjoaa siihen konkreettisia apukeinoja.

Harmaa sadepäivä on yhtäkkiä täynnä väriä, kun Markkinointiviestintätoimisto Hansdotterin työporukka pelmahtaa Turun Vähätorille mukanaan nippu kirkkaanoransseja ilmapalloja. Hansdotterilla on jo pitkään pyritty pitämään päivittäin taukoa työstä lähtemällä kävelylle, ja tällä kertaa mukaan on haastettu asiantuntijakollegoita myös muista työpaikoista.

Hansdotterin asiantuntijat Kristiina Kavén ja Ritva Rähmönen lähtivät syksyllä kehittämään työhyvinvointiaan myös Hyvä, parempi, tuottava! -projektissa. Firstbeat-hyvinvointimittauksesta he innostuivat niin, että päättivät alkaa treenaamaan yhteisen personal trainerin ohjauksessa.

– Firstbeat-mittaus sai valtavan vyöryn aikaiseksi! Kavén kuvailee tunnelmia.

– Mittaus innosti jatkamaan kuntoilua. Myös palautumisen merkitys selvisi. Jos tekee liian myöhään illalla harjoituksia, palautuminen on yllättävän hidasta, ja se vaikuttaa unen laatuun ja tästä suoraan siihen, miten jaksaa töissä, Rähmönen pohtii.

Ratkaisukeskeisyys kuuluu työpäivään

Firstbeat-mittauksen jälkeen Rähmönen ja Kavén ovat päässeet pohtimaan omaa työhyvinvointiaan valmennuksen kautta. He kertovat, että heidän työpaikallaan moni asia on jo nyt hyvin. Muun muassa ratkaisukeskeinen ajattelu on arkipäivää, ja siihen kuuluu luovan työn tekeminen yhdessä muiden kanssa.

– Jos työssä vaikka tulee tenkkapoo, voi pyytää apua. Kun näyttää luonnoksia ja ideoita muille, sieltä voi tulla hyviä lisäideoita, joita ei olisi itse hoksannut ajatella. Yhteistyö on meillä todella tärkeää, kertoo Rähmönen.

Rähmönen kokee myös avoimen vuorovaikutuksen ja pyrkimyksen ymmärtää työkavereita tärkeiksi voimavaroiksi työpaikallaan. Hän odottaa kovasti hyvinvointiprojektissa tulevaa Thomas-analyysia, joka kuvaa muun muassa ihmisen käyttäytymistä työssään.

– Kaikki ovat erilaisia, mikä on todella tärkeää. Silloin on myös hyvä, että tuntee itsensä ja toisensa hyvin ja ymmärtää, miksi reagoimme eri tavoin eri asioihin, Rähmönen jatkaa ylittäessään jokea Martinsiltaa pitkin.

Seuraavaksi taukokävelijät suuntaavat takaisin Vähätoria kohti pitkin Itäistä Rantakatua.

Ritva Rähmönen ja Kristiina Kavén innostuivat Firstbeat-analyysin myötä liikkumaan entistä aktiivisemmin.

Joustavuus auttaa työn järjestelyissä

Hyvä, parempi, tuottava! -projektin yhtenä teemana ovat myös erilaiset työn joustot. Ritva Rähmöselle ja Kristiina Kavénille ne ovat tuttuja, sillä heidän työpaikallaan joustavuus on jo käytössä oleva voimavara. Esimerkiksi liukuva työaika auttaa sovittamaan työn muuhun arkeen, ja hiljaisuutta vaativat työt voi tehdä etäpäivänä kotona.

– Pidän joskus etäpäiviä. Olen kuitenkin sitä sukupolvea, että tykkään lähteä aamulla työpaikalle ja tehdä työt siellä, Kavén naurahtaa.

– Etätyömahdollisuus on hyvä, jos toimenkuva on sellainen, että tarvitsee työhön enemmän hiljaisuutta. Meillä on kuitenkin myös avokonttoriin sopiva käytäntö, että jos laittaa kuulokkeet päähän, muut tietävät, että silloin työkaveria ei mennä keskeyttämään, Rähmönen kertoo.

Kun työ tapahtuu pääasiassa tietokoneella, on työpisteidenkin syytä olla joustavia. Hansdotterilla on kiinnitetty huomiota työergonomiaan mahdollistamalla työnteko seisten, istuen ja aktiivituolin kanssa.

– Se on ennakoivaa työterveydestä huolehtimista: mietitään, mitä voidaan tehdä, etteivät ihmiset ole myöhemmin kremppana, Rähmönen sanoo.

Ennakoivaa työhyvinvoinnin edistämistä on epäilemättä myös taukokävely. Oranssit pallot vain heilahtavat, kun ulkoilmasta virkistyneet kävelijät suuntaavat takaisin työn ääreen.

Kirjoittaja: Eeva Pentikäinen