Pitopalvelutyössä joustavuutta tarvitaan puolin ja toisin

07.01.2020

Kavalton tilalla huolehditaan työhyvinvoinnista muun muassa työaikoja ja tehtäviä muokkaamalla. Näin on pystytty jopa välttämään ennenaikainen eläköityminen.

Ravintola- ja catering-alalla työajan joustot ovat arkipäivää. Muun muassa työn kausiluontoisuus vaikuttaa siihen, että toisinaan töissä ollaan pidempiä päiviä ja toisinaan työtä taas on vähemmän.

Kaarinassa sijaitsevalla pitopalveluyritys Kavalton tilalla työaika joustaa myös työntekijöiden tarpeiden mukaan. Erilaiset elämäntilanteet, terveydentilan muutokset ja jopa harrastusten vaatima aika otetaan huomioon.

– Kun työntekijälle on joustava, hänkin joustaa mielellään työpaikalla, sanoo yrittäjä Taija Kavalto.

Myös työn sisällöissä joustamalla on saatu Kavalton tilalla hyviä tuloksia. Kun työntekijä Pirjo Määttä-Lehtisen olkapää alkoi oireilla muun muassa raskaiden juomakannujen kantamisesta tarjoilutyössä, sovittiin, että hän kokeilee erilaisia työtehtäviä ja työaikoja. Ratkaisu oli toimiva ja mahdollisti työn jatkumisen. Muuten edessä olisi voinut olla aikainen eläkkeelle jääminen.

Pirjo Määttä-Lehtinen pystyi jatkamaan työtään, kun tehtäviin ja työaikoihin tehtiin muutoksia.

Työntekijät vaikuttavat vapaisiin ja työn sisältöön

Kavalton tilalla käytetään työaikapankkia, jolloin työntekijöiden kuukausipalkka pysyy samana ympäri vuoden. Tämä helpottaa niin työntekijöiden kuin työnantajankin talouden suunnittelua.

– Työntekijöille pyritään järjestämään vapaus pitää kertyneet vapaat silloin, kun he toivovat. Vapaiden pitämisestä sovitaan yhdessä, ja tässä näkyy työntekijöiden joustavuus myös toisiaan kohtaan, Taija Kavalto kertoo.

Työntekijöitä osallistetaan muun muassa yrityksen palveluiden suunnitteluun. Tämä antaa mahdollisuuden vaikuttaa oman työn sisältöön.

– Meillä on avoin puhumisen kulttuuri, ja työnohjaus on jatkuvasti käytössä oleva työväline. Sitä kannattaisi kyllä käyttää kaikissa työyhteisöissä! Kavalto kannustaa.

Hyvinvointi näkyy yhteisöllisyytenä

Yrittäjä Taija Kavalto näkee, että sitoutuneet ja motivoituneet työntekijät ovat avain yritysten menestykseen.

– Yrityksen, jolla menee hyvin tunnistaa siitä, että sen työntekijät kuuluvat hyvällä tavalla kalustoon. Kavalto sanoo.

Kavalton mukaan joustavuus on yksi keino vaalia yhteisöllistä henkeä ja hyvinvointia työpaikalla. Työhyvinvointi näkyy Kavalton tilalla muun muassa vähäisinä sairaspoissaoloina sekä innokkuutena viettää aikaa työporukalla myös työajan ulkopuolella.

– Jos järjestämme työporukalle jotain yhteistä tekemistä, lähes kaikki ovat aina paikalla, Kavalto iloitsee.

 

Taija Kavalto oli puhumassa Hyvä, parempi, tuottava! -projektin järjestämässä tilaisuudessa joulukuussa. Projekti järjestää lisää tapahtumia työn joustoihin liittyen vuonna 2020.

Kirjoittaja: Eeva Pentikäinen

Kuvat: Kavalton tila